Çiçekler Hangi Durumlarda İlaçlanmalıdır?

Bitkiler özellikle mevsim geçişlerinde matlaşır, durgunlaşır ve canlılığını kaybeder. Matlaşan ve durgunlaşan çiçekler ise doğru bakım koşulları sağlanmadığı taktirde böceklenmeye ve bitlenmeye de müsait hale gelebilir.

Mevsim geçişlerinin yanı sıra doğru bakım koşulları sağlanmayan bitkilerde (örneğin yanlış sulama, fazla suyu dökmeme gibi) pamukçuk gibi böcekler belirmeye başlar. Böyle durumlarda bitkinin ilaçlanması gerekir.

ilaç
ilaç

İlaçlama yaparken mutlaka organik kökenli ilaçlar kullanmanız gerekir. Bu hem kendi sağlığınız için hem de bitkinin sağlığı için çok önemlidir. Eğer evde evcil hayvanınız varsa, bitki her ne kadar zehirsiz de olsa, organik olmayan ilaçlarla ilaçlanan bitkiler yendiğinde ya da çiğnendiğinde toksik etki yaratır.

Organik ilaçlar ise bir ton para harcamadan, sağlıklı bir şekilde evde yapılabilen ilaçlardır. Örneğin arap sabunu suyla karıştırıp bitkilerin üstüne sprey şişesi ile birlikte püskürtebilirsiniz.

Kimyasal İlaçlama Kullanırken Dikkat Edilecekler:

Kimyasal ilaç kullanmaktan mümkün olduğu kadar kaçınmanız gerekir. Çünkü kimyasallar hem bitkiye hem de insanlara zarar verir.

ilaçlama
ilaçlama

Fakat kimyasal yolla bitkiyi ilaçlamanız gerekiyorsa, bitkiyi ortamınızdan uzaklaştırmanız gerekir. Diğer bitkilerin arasından ayırmadığınız taktirde bu kimyasal madde diğer bitkilere de sıçrayarak onlara zarar verebileceğinden dolayı, ilaçlayacağınız bitkiyi bitkilerin olmadığı başka bir ortamda ilaçlamalısınız.

Kimyasal yolla ilaçlama yapmadan önce mutlaka elden ve maske takmanız gerekir. Ortamda eğer çocuk ve evcil hayvan varsa, ortamdan uzaklaştırılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir