Ütü Yapmanın Temel Kuralları

Ütü yapmayı sevmiyor olabilirsiniz, ancak henüz kendi kırışıklıklarını düzeltebilen kumaş teknolojisi hayatımıza yerleşmeden yapabileceğiniz başka bir şey yok. İster kendi kendinize ütü yapmayı düşünün, ister ütü işi için acemi olun bu önerilerimize dikkat edin:

Çamaşırları çok kurutmayın

Çamaşırları nemli ütülemek en iyisidir. Eğer çok kuru ise, ütünüzün buharı keskin çizgileri nemlendirir ve rahatlatır, böylece ütü geçtiğinde kırışmalar kaybolur. İnatçı katları düzeltmek için buhar pompalama özelliğini kullanın.

ütü
ütü

Kaba kumaşları sona saklayın

Ütüler ısınmaktan daha uzun süre soğumaya başlar, bu nedenle polyester ve ipek gibi en düşük sıcaklığa ihtiyaç duyan malzemelerle başlayın. Pamuklu çarşaflara kadar yolunuzu izleyin. Geriye doğru giderseniz, kumaşı eritebiliriz.

Isıyı ayarlayın

Eğer kıyafet farklı bir karışımdan yapılmışsa, daha narin kumaş için ayarı seçin. Bu kıyafeti korumanıza yardımcı olacaktır.

Musluk suyu kullanmayın

Bölgenizdeki su son derece sert zor olmadığı sürece, damıtılmış su kullanmak için hiçbir neden yoktur. Çok sert musluk suyu yerine özel ütü suyu da kullanabilirsiniz.

ütü yapmak
ütü yapmak

Ütünüzü temiz tutun

Ütünüzdeki erimiş fiberler ve yapışkanlar, püskürtme gözeneklerini tıkar ve leke oluşturabilir. Ütünün tabanını soğukken bir fırın tozu macunu veya sıcakken ütü temizleme macunu ile temizleyin.

Ütünüzün içinde su bırakmayın

Ütü işinize başlamadan önce ütünüzün su deposunu daima boşaltın, özellikle tabanı üzerine koyarsanız. Bu aşırı suyun iç parçalara zarar vermesini, tabana sızdırılmasını ve tehlikeleri engeller.

Kumaşları gergin tutmadan buharda ütüleme

El tipi bir buhar makinesi kullanırken en iyi sonuçları elde etmek için asılı giysileri alttan kavrayın ve hafifçe çekin. Buhara nüfuz etmeyen daha ağır kumaşlar için, giysiyi içeriye doğru çevirin ve iki tarafı da buharlaştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir