Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir?
İnsanların anlam vermekte zorlandığı hastalık mı yoksa istemsiz hareket mi olduğu tartışılan konulardan birisi kulak çınlaması olmuştur. Kulak çınlamasının nedenleri incelendiğinde cep telefonu ile uzun süre konuşmak ve yüksek sesle müzik dinlemek en temel nedenlerden birisidir. Kulak çınlaması çok sık yaşanan bir konu ise mutlak olarak doktora kontrol ettirilmelidir.
Ülke genelinde her 10 kişiden 8’inde kulak çınlaması görülür. Özellikle teknolojik gelişmeyle birlikte daha sık görülen bir sorun olarak karşımıza çıkar. Kulak çınlamalarında Çınlamanın dirençli ve ilerleyici olması, Baş ağrısı, Bulantı ve kusma, Baş dönmesi, İşitme azlığı, Denge bozukluğu ve Yüz felci gibi şikayetleri varsa mutlak olarak doktora gidilmelidir.
Kulak Çınlaması Belirtileri
Doktor kontrolünde yapılan tedavilerin temeli dikkate alındığında çok fazla kulak çınlanması beyinde tümör oluşumudur. Çınlamanın temel nedenleri incelendiğinde iç kulak bölgesinde yer alan çok hassas olan işitme sinir uçlarındaki hasarlanma olur. Çınlama nedenleri arasında Kulak kiri, kulak zarında sorunlar, kulak enfeksiyonları, alerjik nezle ile sinüzit gibi sorunlar nedenlerden bazılarıdır.
Kulak çınlamalarının nedeni İç kulaktaki hücrelerin hasar görmesidir. Anemi, Meniere hastalığı, kulak kemiğindeki değişmeler kulak çınlamasına neden olan en temel etkenlerdir. Kulak çınlaması baş ve boyun yaralanmalarından kaynaklı olabilir. Yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı, hipertiroid hastalıkları da kulak çınlamasına neden olur. Sıklıkla yaşanan kulak çınlamasına engel olmak için kulak burun boğaz doktoruna giderilmelidir.